Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga: groepslessen
De zwangerschapsyoga is gericht op je welzijn tijdens de zwangerschap én een praktische voorbereiding op de bevalling. We besteden aandacht aan (ontspannende) oefeningen en ademhalingstechnieken om je welzijn te bevorderen en optimaal van je zwangerschap te genieten, eventuele lichamelijke klachten te voorkomen of te verminderen en je goed voor te bereiden op de komst van je baby.

Zwanger zijn en moeder worden, is een hele verandering zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel. In de yoga is er aandacht voor alle aspecten van de zwangerschap. We doen aangepaste yogahoudingen die tijdens de zwangerschap prettig zijn om te doen én die goed voor je zijn. Je leert je steeds veranderende lichaam beter kennen en vertrouwen op je lichaam en je kunnen. Er zijn oefeningen die je energie geven en oefeningen om te ontspannen. Je maakt contact met je baby in je buik. Je leert je bekkengebied beter kennen en aansturen. We doen ademhalingsoefeningen die fijn zijn om te ontspannen en je leert ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken bij de bevalling. Tevens wordt er praktische informatie gegeven over de bevalling. Het is belangrijk dat je plezier beleefd aan de yoga en dat er een open sfeer is. Er is dan ook ruimte voor het stellen van vragen.

Praktische informatie over de cursus:
Het is praktisch om ergens tussen de 20e en 30e week van je zwangerschap te starten met zwangerschapsyoga.  De lessen  worden ingepland op donderdagavond, vrijdagochtend of zaterdagochtend. De lessen zijn wekelijks of iedere 2 weken een les, dit is ook afhankelijk van de uitgerekende datums van de deelneemsters 🙂 Heb je interesse, laat het graag weten!

Voor meer informatie neem graag contact op met Susanne (06-48753378) of e-mailen naar susanne@lotusstudio.nl.

10mamazwangerenkind

Zwangerschapsyoga: partneryoga workshop
De partneryoga workshop is een goede aanvulling op de cursus zwangerschapsyoga. De workshop is informatief en praktijkgericht. Tijdens de partneryoga workshop wordt dieper ingegaan op de bevalling. Jullie krijgen praktische informatie over de verschillende fases van de bevalling. Ook gaan we diverse oefeningen doen. Je partner maakt kennis met yoga technieken en krijgt praktische aanreikingen om je te ondersteunen bij de bevalling. De zwangerschaps-partneryoga workshops worden af en toe georganiseerd.

De kosten zijn € 55,00 per koppel incl. reader (minimaal 3, maximaal 6 koppels). Ook kan een partneryoga workshop als priveles (ca. 2 uur) voor 1 koppel worden gegeven, de kosten bedragen dan € 140,00.

Zwangerschapsyoga: individuele begeleiding
Op afspraak kun je ook individueel begeleid worden. Dit kan als aanvulling op groepslessen, maar ook wanneer je geen groepslessen volgt. Je kunt een privéles zwangerschapsyoga boeken, maar ook een yogales ter bevordering van je herstel na de bevalling. Ook is het mogelijk om een privéles yoga te volgen wanneer je graag zwanger wilt worden, maar dat nog niet bent. Een aantal yoga oefeningen werken bevorderend op je vruchtbaarheid en yoga geeft je extra ontspanning. Ook in je prille zwangerschap is het mogelijk om een privéles te volgen. Een privéles van 1 uur kost € 70,00. Een serie van 4 lessen kost € 260,- (of 2 privelessen en de partneryoga workshop privé).

Verloskundigen praktijken in Eindhoven:

www.vpclairedelune.nl
www.tnoorden.com
www.verloskundigen-eindhoven.nl
www.kinderrijkmeerhoven.nl

Debby over de zwangerschapsyoga en babymassage
Na drie bevallingen waarbij ik moeite had mijn ademhaling onder controle te krijgen besloot ik bij mijn vierde zwangerschap zwangerschapsyoga te proberen. Via een kennis kwam ik bij Lotusstudio terecht. Ik wist niet zeker of yoga wel iets voor mij zou zijn, maar wilde het toch proberen. En ik ben blij dat ik die stap genomen heb. Behalve dat ik even de tijd had om bewust met mijn zwangerschap bezig te zijn, vond ik de lessen van Susanne heel leerzaam en inspirerend. Bezig zijn met je ademhaling, je lijf en de baby in je buik was heel fijn. Tijdens mijn bevalling heb ik er heel veel aan gehad. Ik heb deze bevalling heel bewust meegemaakt en het grotendeels op eigen kracht gedaan.

Omdat ik de lessen van Susanne zo leuk vond ben ik ook met mijn baby naar shantala babymassage gegaan. Even alle tijd voor mijn baby. En mijn baby leert zijn eigen lijfje ervaren. Hij  vindt het heerlijk en ik geniet van deze momenten met hem.

Ik werk met ernstig meervoudig gehandicapten en ook bij hen kan ik de geleerde massagetechnieken toepassen. Mijn leerlingen worden er rustig van en genieten van het contact dat ik met ze maak.

Echt een aanrader voor iedereen.’

babyvoetjesmethanden

Na-zwangerschapsyoga
Als je baby is geboren, is er ook een moeder geboren. Een hele verandering. Je baby heeft 9 maanden in je gegroeid en heeft uiteraard alles genomen wat nodig was... Nu mag je je lichaam, je buik, je energie weer helemaal zelf innemen. Weer in je kracht komen staan, het weer opladen van je energie. De na-zwangerschapsyoga helpt je hierbij.

Na de bevalling moet het lichaam zich weer herstellen. Met de na-zwangerschapsyoga werk je aan lichamelijk herstel van binnenuit middels een aantal eenvoudige, zachte oefeningen en ademhalingstechnieken. Hierdoor worden de weefsels tussen de organen en de diepere spierlagen in de buik en het bekken weer verstevigd. De oefeningen werken houding verbeterend, hebben een positieve invloed op je zenuwstelsel en helpen eventuele stress-incontinentie voorkomen. Het lichaam kan zich weer "sluiten" na de zwangerschap.

Na-zwangerschapsyoga draagt bij aan herstel én biedt je ontspanning. Als je ontspannen bent en goed in je vel zit, gaat alles gemakkelijker...ook de zorg voor je baby.
Met na-zwangerschapsyoga is de cirkel rond. Hierna kun je ook weer veilig aan gewone yoga en sport gaan doen.

Praktische informatie na-zwangerschapsyoga
De na-zwangerschapsyoga bestaat uit zachte oefeningen en kan vrij snel na de bevalling al gevolgd worden. De technieken die je leert zijn zeer waardevol, ook als je pas later aan na-zwangerschapsyoga toekomt.

De kosten voor na-zwangerschapsyoga zijn afhankelijk van groepsgrootte en het aantal bijeenkomsten. Het kan als een workshop worden georganiseerd of in een aantal lessen. Ook kan na-zwangerschapsyoga in combinatie met de cursus babymassage worden gegeven; laatstgenoemde combinatiecursus kost € 125,00 incl. lesmateriaal bij minimaal 4 deelnemers. Bel 06-48753378 of e-mail naar susanne@lotusstudio.nl voor meer informatie.

Na-zwangerschapsyoga kan ook heel goed gevolgd worden in privéles(sen). Het is dan mogelijk om de les(sen) thuis in je vertrouwde omgeving te volgen. Een priveles van 1 uur kost € 70,00 in Lotusstudio en aan huis geldt een toeslag van € 10,00 (binnen Eindhoven).

Shantala babymassage
In een aantal lessen leer je de Shantala babymassage. Shantala babymassage is een massagevorm uit India. Aanraken van je baby is essentieel. Je baby voelt zich hierdoor geborgen, net als toen hij/zij nog in je buik zat. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en onze verbinding met de buitenwereld. De taal van je baby is de tastzin. Door te masseren versterk je jullie band. Bovendien heeft massage vele positieve effecten, o.a. op de spijsvertering en het slaapritme van je baby.

De cursus babymassage is een ontspannen cursus voor mama (en/of papa) met je baby. Even samen genieten!  De lessen zijn heel praktisch, want natuurlijk hoop ik dat je thuis je baby nog vaak gaat masseren! Een mooi cadeau voor jou en je baby!

babymassagevoetPraktische informatie cursus babymassage
De cursus babymassage is geschikt als je baby tussen de 6 weken en 1 jaar oud is. Je krijgt 3 lessen van 1,5 uur. In overleg worden de lessen ingepland, bijvoorbeeld op een doordeweekse ochtend.

De groepen zijn klein, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. De cursus babymassage kost € 99,00 inclusief het cursusmateriaal (een reader en een flesje massage olie).Het lesgeld is gebaseerd op een groep van minimaal 4 deelnemers. Bij 2 of 3 deelnemers kan een aanbod op maat gemaakt worden.

Het is ook mogelijk om de babymassage te leren in 3 privelessen van 1 uur. Het lesgeld voor 3 privelessen bedraagt € 220,00 inclusief het lesmateriaal.

Naar de babymassagelessen neem je 2 handdoeken, een hydrofieldoek, een omslagdoek en verder alles voor de verzorging van je baby mee, zoals luiers en eventueel voeding.

Aanmelden voor de cursus babymassage kan door een e-mail te sturen naar inschrijven@lotusstudio.nl. De cursus start wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. Je kunt je ook als groepje opgeven. Dus ben je net moeder geworden en heb je paar vriendinnen die ook net moeder zijn geworden? Dan is het extra leuk om samen de cursus babymassage te volgen.

Zie ook:

Yoga

Over de yoga

Lestijden

Lestijden

Deelname

Tarieven

Tarieven

Zwangerschapsyoga

es-vedra

Yogaretraite

Ander aanbod

Ander aanbod

Yoga producten

Yoga producten