Yoga healing

Yoga
Yoga is een levensweg. Yoga oefeningen zijn bedoeld om de weg naar jezelf te vinden. Het gaat daarbij om de weg. Zelfrealisatie is het ervaren dat je één bent met al, zoals een druppel water in de oceaan één is met de oceaan. Alles bestaat uit energie. Materie is de meest verdichte vorm van energie. Als vergelijking kun je denken aan water dat kan verdampen, maar ook ijs kan worden.

Ander aanbod

Energetische blokkades kunnen zich vastzetten in het lichaam. Bijvoorbeeld vastzittende schouders. Misschien heb je dan teveel je schouders ergens onder gezet...Veel spreekwoorden gaan over de taal van het lichaam.

Om nog even bij het voorbeeld van de schouders te blijven: als je schouder- en nekspieren vastzitten, is de doorstroming van je hoofd naar de rest van je lichaam minder. Soms zitten we veel te veel in ons hoofd en niet in ons hele lichaam.
De hersenen zijn via het zenuwstelsel verbonden met de rest van het lichaam, dus je kunt je voorstellen dat spanningen in het schoudergebied invloed hebben op heel je zijn. Uiteindelijk heeft alles invloed op alles.

Zenuwen zou je kunnen zien als grofstoffelijke kanalen in je lichaam en de yoga beschrijft dat we ook 72.000 fijnstoffelijke energiekanalen hebben, de nadi’s. In de Chinese acupunctuur worden ze meridianen genoemd en in de Thai massage heten de energiekanalen sen. De yoga oefeningen, o.a. de asana’s (lichamelijke oefeningen) helpen je om energetische blokkades op te heffen zodat de levensenergie beter kan doorstromen.

nervenlotusblad

De levensenergie zit onder andere in de adem. Ademhaling is belangrijk in de yoga. Er zijn ademhalingsoefeningen en pranayama, laatstgenoemde zijn oefeningen gericht op de subtiele levensenergie in de adem.
Je ademhaling en je geest, de gedachten die je hebt, zijn nauw verbonden met elkaar. Als je onrustig bent, is je ademhaling vaak sneller en zit deze hoger. Als je boos bent, is het goed om even tot 10 te tellen...Een rustige ademhaling zorgt voor een kalme geest en vice versa.

Een yoga healing is een privé yogales waarin we samen aan de slag gaan met oefeningen die jou helpen om energetische blokkades op te lossen en meer in balans te komen, zodat je je beter thuis kunt voelen in je lichaam.

Zie ook:

Over healing

Praktische informatie

Bloesems

Kruiden

Massage