Massage

Massage

Geraakt worden en ook aangeraakt worden, zorgt ervoor dat iets in beweging gezet wordt. Massage bevordert de energiedoorstroming in je lichaam. Wat dat betreft is massage vergelijkbaar met yoga.

Thaise massage wordt ook wel yogamassage genoemd en met een knipoog ‘yoga voor de luie mens’. De traditionele Thaise massage is beïnvloed door de Indiase en Chinese cultuur, omdat hun oude handelsroutes door Thailand liepen. Er wordt in deze massagevorm gewerkt met drukpunten, vergelijkbaar met de Chinese acupressuur en met Indiase yogastrekkingen.

De strekkingen worden passief ondergaan. Je komt in een diepe ontspanning doordat je zelf niets hoeft te doen, hierdoor werken de yogastrekkingen diep door.

De massage is dynamisch van aard en heeft een meditatief karakter. Er ontstaat een kadans, een golvende beweging, alsof duizend golven het lichaam wassen.

detailthaiboedha
De Thai massage kan ook heel goed ingezet worden bij klachten aan het bewegingsstelsel, zoals diverse rugklachten, nek- en schouderklachten. Tevens is de massage goed inzetbaar bij migraine en spanningshoofdpijn. Voor specifieke lichamelijke klachten zijn er behandelingen uitgewerkt waarbij specifieke series drukpunten, acupressuurpunten, behandeld worden.

Thaise yogamassage is goed voor je fysieke en mentale welzijn, het kent veel positieve effecten, waaronder:

  • betere energiedoorstroming;
  • sterkere en soepelere spieren en gewrichten;
  • verbeterde werking van de organen;
  • een betere weerstand;
  • een vermindering van de effecten van stress;
  • minder chronische hoofdpijn;
  • een verbeterde lichaamshouding en lichaamscoördinatie;
  • voorkoming en vermindering van rug-, nek-, schouderklachten;
  • het geeft een diepe en meditatieve ontspanning.

Nog wat praktische informatie:
Voorafgaand aan de eerste massage vindt een intake gesprek plaats. Ter kennismaking, maar ook om een aantal vragen te stellen over je algehele gezondheid. Dit om de behandelingen zo goed mogelijk af te kunnen stemmen. Natuurlijk worden besproken zaken vertrouwelijk behandeld.

De massage wordt met kleren aan ondergaan op een mat. Trek gemakkelijk zittende kleding aan, bijvoorbeeld een joggingbroek en T-shirt.

thaiprinceslotus
Vrouwen kunnen in Lotusstudio naast de yogamassage ook kiezen voor een heerlijke intuïtieve massage,  met een persoonlijk afgestemde massage olie m.b.v. aromatherapie.

Een massage van een uur kost 70 euro.

Zie ook:

Over healing

Praktische informatie

Bloesems

Kruiden

Yoga healing