Docent

Susanne Timmerman, oprichtster Lotusstudio:
'Ongeveer 27 jaar geleden volgde ik mijn eerste yogales. Dat voelde direct goed. Mijn yogadocente vroeg me destijds om onder haar begeleiding les te geven aan beginners groepen. Dit maakte dat mijn kennismaking met yoga gelijk werd verdiept.
Sindsdien ben ik me blijven verdiepen in yoga; ik volgde vele lessen en workshops en maakte kennis met diverse yogastijlen, o.a. de Iyengar yoga sprak me erg aan. Later volgde ik yoga docent opleidingen in India en in Nederland.

Ik merkte bij het volgen van yogalessen dat ik gemakkelijk helemaal in het hier en nu aanwezig kon zijn, al het andere viel weg. Dit is voor mij nog steeds de grote gave van yoga. Yoga oefeningen en de yoga filosofie zijn voor mij van bijzondere waarde in het dagelijks leven. Het helpt me beter waar te nemen hoe het met me gaat, geeft inzicht in mijn binnenwereld en in de buitenwereld. Voor mij is thuiszijn bij jezelf de essentie van yoga en van het leven.

Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf Lotusstudio en geef ik onder die noemer alweer 16 jaar yogales , 12 jaar zwangerschapsyoga en sinds 11 jaar ook lessen Shantala babymassage. Ik geef naast yoga, ook workshops en retreats met diverse thema’s en healing en massage consulten in mijn studio. Tevens zijn gastdocenten welkom om de sfeervolle cursusruimte van Lotusstudio te huren.

De lotus staat voor mij symbool voor spirituele groei: stevig geworteld, groeit de lotus door het soms troebele water naar het licht. Graag ontmoet ik met mijn licht jouw licht. Je bent van harte welkom in Lotusstudio!

1lotussparkels

Over de opleidingen die ik volgde en mijn achtergrond:
Als beroepsopleiding heb ik Culturele Maatschappelijke Vorming (CMV) met het hoofdvak dans en beweging gedaan aan de Hoge School van Arnhem en Nijmegen. Tijdens deze HBO opleiding gaf ik danslessen, waarbij ik yoga oefeningen integreerde. Hierna was ik enkele jaren coördinator voor het jeugd- en jongerenwerk van een groot activeitencentrum. In 2003 nam ik ontslag van deze functie, omdat ik heel graag weer naar India wilde gaan.

In 1991 reisde ik voor het eerst door India, waarna nog een aantal stages en reizen volgden.  India is en blijft een land waar ik me diep mee verbonden voel. Ik heb daar van diverse yogadocenten lessen kunnen volgen. 

Zomer 2004 deed ik een Yoga Teachers Training in een ashram nabij Nashik, een heilige plaats dichtbij Mumbai (Bombay). Hierna heb ik de driejarige dynamische yogadocenten opleiding van Ron van der Post in Nijmegen voltooid.

Yoga is een levensweg en ik studeer nog steeds. Geregeld volg ik verdiepingsworkshops in diverse yogastijlen. Ik volgde o.a. de bijscholing 'yoga nidra' bij Maaike Chavenu (Yogabindu), yinyoga modules bij Mirjam Wagner, zwangerschapsyoga en na-zwangerschapsyoga van Francoise Freedman (Birthlight) en psoas workshops bij Liz Koch. Ook ben ik bevoegd docent Shantala babymassage (Holos massage academie).

Naast yoga verdiepte ik me in massage en healing. In 2006 deed ik een opleiding sportmassage (IVS), dat gaf een mooie basis, ook wat betreft de anatomie en fysiologie. De yogamassage sprak me meer aan vanwege de aansluiting met de yoga, daarom deed ik de driejarige beroepsopleiding Thaise yogamassage van Tirza Bottema, Thai Dee. In de Thai massage volgde ik nog enkele extra bijscholingen waaronder o.a. Thai acupressure van Noam Tyroler en sensing the flow van Bob Haddad. Voor een betere basis, heb ik tevens het diploma Medische Basiskennis (HBO niveau) behaald (Sonnevelt opleidingen). In India volgde ik nog een verdieping in de Ayurvedische massage. Ook verdiepte ik me in de aromatherapie en bloesemtherapie, hiervoor volgde ik een training en opleiding bij Bloesemremedies Nederland.

Nadat ik de opleiding bloesemtherapie had gedaan, wou ik graag wat meer weten over de bloesems en kruiden en ging ik de kruidengeneeskunde bestuderen. In 2015 behaalde ik het diploma kruidengeneeskunde van de 3 jarige vakopleiding van het Kruidenrijk. De kruiden brachten me weer terug bij de bloesemremedies en zo kwam ik voor diverse workshops en trajecten bij centrum Cornalijn van Corrie van Rossum, daar heb ik o.a. modules I, II en III en de kindercoaching cursus van de Healing Arts methode gevolgd en ik leerde mijn eigen essences maken (die ik lichtessences noem 🙂 ) Bij Corrie volgde ik ook een traject over stervensbegeleiding. Laatstgenoemde trajecten en het maken van mijn eigen essences heeft me veel goeds gebracht; diepgaande transformatie processen zijn in gang gezet, ik heb mijn heldere vermogens erkend en weer aangezet en mijn lichtlichaam geactiveerd.

Meer recent (2015/2016) volgde ik de opleiding EcoIntention advanced I  bij Hans Andeweg om ook grotere projecten, huis, werk en omgeving energetisch te ondersteunen naar een grotere mate van heelheid. En bij Hermine Schoneveld volgde ik in 2016/2017 de jaartraining heilige vrouwelijke seksualiteit en daarna een intervisie traject. In 2018 deed ik de training 'opstellingen in de praktijk' bij Cornalijn (de basis training en extra verdiepingen). In 2019/2021 volgde ik de Rouwvrouw opleiding en daarna de Sjamanistische jaartraining en verdieping bij Linda Wormhoudt.

Al deze studies verdiepen mijn inzicht, verrijken mijn kennis, zorgen voor een goed professioneel netwerk en geven bovenal meer diepgang aan de lessen en workshops die ik geef. Ik vind het heel mooi om al deze kennis en werkvormen te integreren in persoonlijke behandelingen en groepslessen en zo door te geven wat mij blij maakt.'

Lotus pond in the golden light of the evening sun.

Een aantal cursisten aan het woord:

Carianne over de yogalessen 
It's not always easy to find someone who not only has extensive experience in yoga, but who also has a gift in teaching it to others.I am truly happy to have found Susanne's yoga lessons (1.5 hour per session) and have benefited from them these past two years when I first joined.  The room is very inviting and calm, facilities are all very nice, and it's a quiet and convenient location. Susanne makes everyone feel welcome and people are encouraged to do their best while still respecting any ailments their bodies may currently have. With her guidance, I feel like I'm in safe and experienced hands.  If there's anything I'm not doing quite right, Susanne always spots it and advises me how to do it better. She is only too happy to switch to English if I need extra help. Her content is just enough that you aren't confused and she regularly adds fresh poses to maintain our interest. I can wholeheartedly recommend Susanne's yoga lessons and am so much better for it!

Debby over de zwangerschapsyoga en babymassage
Na drie bevallingen waarbij ik moeite had mijn ademhaling onder controle te krijgen besloot ik bij mijn vierde zwangerschap zwangerschapsyoga te proberen. Via een kennis kwam ik bij Lotusstudio terecht. Ik wist niet zeker of yoga wel iets voor mij zou zijn, maar wilde het toch proberen. En ik ben blij dat ik die stap genomen heb. Behalve dat ik even de tijd had om bewust met mijn zwangerschap bezig te zijn, vond ik de lessen van Susanne heel leerzaam en inspirerend. Bezig zijn met je ademhaling, je lijf en de baby in je buik was heel fijn. Tijdens mijn bevalling heb ik er heel veel aan gehad. Ik heb deze bevalling heel bewust meegemaakt en het grotendeels op eigen kracht gedaan.

Omdat ik de lessen van Susanne zo leuk vond ben ik ook met mijn baby naar shantala babymassage gegaan. Even alle tijd voor mijn baby. En mijn baby leert zijn eigen lijfje ervaren. Hij  vindt het heerlijk en ik geniet van deze momenten met hem.

Ik werk met ernstig meervoudig gehandicapten en ook bij hen kan ik de geleerde massagetechnieken toepassen. Mijn leerlingen worden er rustig van en genieten van het contact dat ik met ze maak.

Echt een aanrader voor iedereen’.

Bernadette over de yogalessen:
Graag wil ik via deze weg laten weten hoe fijn het is om yogalessen te volgen bij Susanne Timmerman in haar Lotusstudio. Ik doe al een jaar of 15 aan yoga; niet alleen bij iemand anders in Eindhoven, maar ook in Chennai (het vroegere Madras) in India, waar ik tot 3 jaar terug gewoond heb.

Inmiddels volg ik ongeveer anderhalf jaar yogales bij Susanne en ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n goede,  fijne,  professionele lerares gehad heb. Zelfs niet in India.
Susanne heeft aandacht voor elke persoon, al vanaf de eerste les die je bij haar volgt en dat maakt voor mij het verschil. Zij houdt de mensen goed in de gaten en laat van te voren weten of en waarom mensen met bijvoorbeeld rug- of nekklachten, een bepaalde oefening wel-niet- of aangepast kunnen doen. Ook geeft Susanne aan het begin van de les uitleg wat we gaan doen, waarom en waar het goed voor is.

Yoga wordt nog wel eens zweverig genoemd; zo ervaar ik de yogalessen zeker niet. Er zijn natuurlijk veel soorten yoga en je moet zelf voelen wat bij jou past. Het is daarom fijn dat het mogelijk is om een proefles te doen. Voor mij voelde het erg prettig vanaf de 1e yogales die ik bij Susanne kreeg. Ik heb haar dan ook al de nodige keren aanbevolen en hoop in ieder geval zelf nog vele jaren bij Susanne te kunnen komen voor mijn yogalessen.’

Zie ook:

Yoga

Over de yoga

Lestijden

Lestijden

Deelname

Tarieven

Tarieven

Zwangerschapsyoga

Godinnenreis

Ander aanbod

Ander aanbod

Yoga producten

Yoga producten