Deelname


In de lessen doe je asana's (lichamelijke oefeningen).  Fysiek dynamische oefeningen worden afgewisseld met houdingen die langer aangehouden kunnen worden. Je wordt sterker en soepeler door de oefeningen en meer ontspannen; door inspanning bereik je ontspanning. We sluiten altijd af met een eindontspanning zodat de oefeningen diep door kunnen werken. Hiernaast doen we geregeld nog een extra ademhalingsoefening of een korte meditatie. De lesthema's varieren steeds, daarmee zijn de lessen afwisselend en actueel. Yoga draagt bij aan een betere energie doorstroming in je lichaam en daardoor zit je letterlijk beter in je vel.

Yoga oefeningen doe je voor jezelf, op je eigen niveau. Het gaat er niet om hoe 'goed' je iets kunt of hoe lenig je bent. Voor deelname aan de lessen maakt het niet uit hoeveel ervaring je met yoga hebt. Het gaat om jouw persoonlijke beoefening, het is geen competitie, maar juist jouw individuele yogapad. Wanneer je zwanger bent of specifieke lichamelijke klachten hebt, is het wel belangrijk dit voor aanvang te melden, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

someone meditating with his hands in prayer mudra in a spring field

Namaste. Van harte welkom bij Lotusstudio!

Kennismakingslessen
Wanneer je nieuw bent bij Lotusstudio ben je van harte welkom voor een proefles of een paar kennismakingslessen.
Een proefles kost € 13,50. Je kan ook kiezen voor 3 kennismakingslessen voor € 27,00. Je volgt dan 3 yogalessen naar keuze in 2 achtereenvolgende lesweken.
Let op: dit kennismakingsaanbod geldt voor de yogalessen van Susanne.

Na de proefles of kennismakingslessen kun je verder gaan met de lessen door een leskaart te kopen of te kiezen voor een abonnement waarbij je wekelijks je lessen volgt. Wanneer je kiest voor een yoga abonnement kun je gewoon instromen in het lopende lesseizoen. De lessen die geweest zijn, worden verrekend met het lesgeld. Je betaalt geen inschrijfgeld bij Lotusstudio.

Yoga abonnement
Voor de yogalessen die Susanne geeft, kun je een yoga abonnement afsluiten. Een yoga abonnement is een doorlopend abonnement, waarbij je per seizoen (ca. 16 lesweken afhankelijk van de planning) betaald voor 1 of meer lessen per week.  Je volgt je lessen op vaste lestijd(en). Als je verhinderd bent voor je vaste les, kun je je les inhalen op een andere tijd. Zie  lestijden  voor het weekrooster en zie tarieven voor het lesgeld.

Inschrijven voor een yoga abonnement kan in de studio na je kennismakingsles(sen) of door een e-mail te sturen naar inschrijven@lotusstudio.nl.

Vermeld in je e-mail:
- voor welke les(sen) je je inschrijft (dag en tijdstip)
- je naam, adresgegevens, telefoonnummer
- eventuele bijzonderheden (bijv. lichamelijke klachten)

Na inschrijving ontvang je een bevestiging. Bij een yoga abonnement ga je een betalingsverplichting aan voor een heel seizoen (bij instromen voor de rest van het seizoen).

Een schooljaar (aug-juli) is ingedeeld in 2 lesseizoenen voor en na de kerst, dus 2 betaaltermijnen. Wekelijks zijn er yogalessen m.u.v. schoolvakanties, feestdagen en speciale events.  Als je wilt starten met de yogalessen hoef je niet te wachten tot er een nieuw seizoen aanbreekt: je kan instromen tijdens een seizoen wanneer er plaats is in de betreffende groep. Als je na een seizoen wilt stoppen met de yogalessen, laat dit dan tenminste 2 weken voor het einde van het betreffende seizoen weten.

Bij een yoga abonnement volg je de lessen die Susanne geeft; voor de lessen van de gastdocenten kun je contact opnemen met de betreffende gastdocent, zie verhuur.

Leskaart
Wanneer je af en toe yogalessen wilt volgen dan kun je een leskaart voor 8 lessen aanschaffen. De leskaart is een half jaar geldig voor de lessen uit het vaste lesrooster m.u.v. zwangerschapsyoga en yogalessen door gastdocenten. Je bent niet gebonden aan een vaste lestijd, wel geef je van te voren door naar welke lessen je wilt komen om je plaats te reserveren.
Een leskaart kan alleen aangeschaft worden mits er voldoende ruimte is in diverse lesgroepen. Abonnementsplaatsingen gaan voor en een abonnement is relatief goedkoper dan een leskaart. Zie tarieven voor meer informatie.

beeldvoeteninlotus

Naar de les
Trek gemakkelijk zittende kleding aan naar de les of neem deze mee, bijv. een joggingbroek met T-shirt. Er is ruimte om je desgewenst om te kleden. Neem iets warms (vest, sokken) mee voor tijdens de ontspanning aan het einde van de les, zodat je comfortabel warm blijft.
Yoga oefeningen doe je op blote voeten op een yogamat. In de studio zijn yogamatten voor gebruik aanwezig. Voor de hygiëne graag een handdoek meenemen voor op de yogamat of je eigen yogamat meebrengen. In Lotusstudio zijn ook diverse yogamatten te koop. De ruimte wordt goed geventileerd. En de yogamatten, waar je je persoonlijke beoefening op doet, liggen op ruime afstand van elkaar.

Belangrijk
Wanneer je zwanger bent of specifieke lichamelijke klachten hebt, meld dit dan voor aanvang van de les(sen). Raadpleeg een dokter wanneer je twijfelt over deelname aan de lessen om gezondheidsredenen. Eet 2 à 3 uur voor de les liefst niets (zwaars) meer.

Zie ook:

Yoga

Over de yoga

Lestijden

Lestijden

Tarieven

Tarieven

Docent

Zwangerschapsyoga

Godinnenreis

Ander aanbod

Ander aanbod

Yoga producten

Yoga producten