Bloesems

bloesems

Bloesemremedies
Alles bestaat uit energie, heeft een bepaalde trillingsfrequentie en informatie. Bloesemremedies zijn essences waarbij informatie van een bloesem, plant, mineraal of zelfs van de omgeving opgeslagen is in water. Uitgangspunt is dat water een geheugen heeft. De in het water opgeslagen informatie vormt een energetische imprint. Een remedie of essence is dus een energetisch middel. De remedies helpen je toegang te krijgen tot opgeslagen informatie, andere bewustzijnsvelden kunnen zich openen. Hele werelden kunnen als het ware opengaan.

Hierdoor kun je meer inzicht krijgen in een probleem of situatie. De oplossing is vaak de keerzijde van het probleem; er bestaat eigenlijk geen probleem zonder oplossing. Vanuit hetzelfde perspectief is dat echter lastig om te zien. Een remedie kan je helpen om vanuit een ander perspectief of bewustzijn naar de situatie te kijken; de andere kant wordt belicht.

bloesem_lotuskleuren_

De Bach bloesem remedies van Dr. Edward Bach (24 september 1886 - 27 november 1936) zijn het meest bekend. Inmiddels zijn er veel soorten bloesemremedies van over de hele wereld verkrijgbaar.

Naast bloesemremedies heb je ook de Healing Arts liquid light frequencies, ze worden zo genoemd vanwege de lichttrillingen, een breed spectrum aan informatie, die ze bevatten.

lensflareEn zelf maak ik lichtessences. Deze essences zijn veelal gemaakt van bloesems, maar ook van planten, bomen en andere energieën, met zonlicht, maar ook met maanlicht van de volle maan of juist het duister van een nieuwe maan. De essences zijn een uitdrukking van het eenheidsbewustzijn. De lichtessences helpen je om in lijn te komen met het grotere geheel. Het zijn als het ware poorten, waardoor informatie toegankelijk wordt. Je bent een onlosmakelijk deel van Al dat is. Alle aspecten zijn samen een, zoals de vlakjes van een diamant. De lichtessences gaan in essentie over licht, liefde, de bron of hoe je het ook wil noemen, er zijn duizenden namen voor.

Een healing arts sessie
De Healing Arts methode helpt je om je licht te laten schijnen op dat wat je (onbewust) hebt afgesloten, hierbij kunnen de Healing Arts liquid light frequencies of andere (bloesem)essences ondersteunend worden ingezet.

Hands of Buddha statue and Hand gildedIn een sessie wordt een veilige bedding gecreëerd. Als begeleider van de sessie voel en kijk ik met je mee. Liefdevolle aanwezigheid is alles wat nodig is om te kijken naar de situatie die aandacht vereist. Je mag er helemaal zijn, met je pijn, met alles wat is. Niets is vreemd; ik heb zelf ook al veel processen doorgemaakt.

Je hoeft niet in je problemen weg te zakken, de zogenaamde beerput te openen, om iets op te lossen en te transformeren. Vanuit een ander perspectief of ander bewustzijn kijk je wat er aan de hand is. Je krijgt helder inzicht. Anders kijken naar een situatie lost vaak al veel op. Soms hoef je het alleen maar een plaats te geven.

Het juiste inzicht kan je ook precies de oplossing ingeven die nodig is. Je kunt bijvoorbeeld met je nieuwe inzicht je ervaring veranderen. Je kunt als het ware de geschiedenis herschrijven, door een ander plaatje te creeren waarmee je de oude ervaring overschrijft.
Of iets echt is of dat je je het levendig voorstelt, maakt niet uit voor de reactie in het lichaam. Wanneer je bijvoorbeeld aan iets lekkers denkt, kan het water je in de mond lopen. Een ander voorbeeld: je lichaam zal zich ontspannen als je je voorstelt dat je heerlijk op het strand ligt.
Een door nieuw inzicht veranderde ervaring heeft een diepgaande uitwerking. Alle ervaringen zijn in je lichaam opgeslagen. Als je iets, een onderdeel, verandert heeft het altijd effect op het geheel. Alles heeft invloed op al het andere. Het verleden vormt de toekomst. De toekomst en het verleden zijn verbonden met elkaar, zijn samen een geheel. Met terugwerkende kracht werkt de verandering door in je heden. Jouw kijk op de werkelijkheid vormt de werkelijkheid.

Een healing lost vaak veel op en kan nog lang doorwerken. Je kunt als je wilt een verdunning van de in de sessie gebruikte essence(s) in een pipetflesje mee naar huis krijgen. Ter ondersteuning van je proces kun je dan een aantal weken een paar keer per dag wat druppels uit het bloesemflesje innemen. Bloesemremedies werken op een subtiele manier, zoals een druppel water die elke dag op een steen valt, zijn indruk achterlaat.

Kindercoaching
Een healing met bloesemremedies werkt heel goed met kinderen, vaak weten zij haarfijn een ondersteunende remedie uit te kiezen.  Kinderen hebben een rijke belevingswereld en kunnen zich goed uitdrukken als hun taal gesproken wordt.

Godinnen cirkels rondom de volle maan
Een serie avonden waarbij we samenkomen om nog meer ons licht te leven. We kijken naar dat wat aandacht nodig heeft, naar de essentie ervan en vertrouwen op wat er in het hier en nu ontvouwt. We werken met deelcirkels, orakelkaarten, drum en klank, meditatie en healing middels verschillende oefeningen, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de lichtessences, zodat we gemakkelijker toegang krijgen tot onze eigen heldere informatie. Heel jezelf in het licht van de volle maan, leef je licht en ben een lichtbaken in de wereld!

Over healing

Praktische informatie

Kruiden

Yoga healing

Massage