Workshops

schaalvollotussen

Maandagavond 3 juni Wellness for Women:
Spa & Yoga met nieuwe maan
Een speciale wellness avond ‘Spa & Yoga’ voor vrouwen bij nieuwe maan. De nieuwe maan is een goed moment voor reiniging en staat voor een nieuw begin. Het is fijn om dan te bezinnen waar je (meer) ruimte voor wilt maken in je leven, waar je je aandacht op wilt richten de komende maan(d). Tijdens de Spa & Yoga avond kom je helemaal aan jezelf toe, terwijl je geniet van de wellness wordt je innerlijk en uiterlijk helder.
Ervaar de warmte in de sauna van cederhout, dompel je onder in het warme water van de houtgestookte hottub, neem een verfrissende douche in de wellness tuin of een warme douche in de studio, verwen je voeten in een voetenbadje met rozenblaadjes, lounge onder de veranda en laaf je aan de sfeer van 1001 nacht in de yurt.
De yurt, een Mongoolse nomadentent, waar het heerlijk warm is door de kachel, is met zijn ronde vrouwelijke vorm heel geborgen. De tijd lijkt er niet te bestaan, een zacht welkom. Welcome to the womb, met de Spa en Yoga bij nieuwe maan wordt je herboren.
Je wordt heerlijk verwend met zorg en aandacht en voor (kruiden)water, thee, fruit en lichte versnaperingen wordt gezorgd. Korte meditaties omlijsten de avond en helpen je om te landen bij jezelf en je intenties te voeden. De yoga oefeningen ondersteunen de reinigende werking van de sauna, detox; afvalstoffen en mentale ballast eruit, waardoor er ruimte ontstaat, levensenergie en nieuwe inspiratie kunnen stromen.
Je bent er helemaal voor jezelf en tegelijkertijd geeft het samenzijn met andere vrouwen een sfeer waarin je je diep kunt ontspannen, kunt verzachten, want je hoeft alleen maar te zijn. Ervaar het thuiskomen, het zakken in jezelf, ervaar sisterhood. Bijkomstig effect van het samenkomen van vrouwen in een geborgen setting is dat je oxytocine levels omhoog gaan en oxytocine is het feel-good hormoon 😊
Wil je deelnemen aan deze verwen avond en genieten van alle wellness faciliteiten in de tuin van Lotusstudio en de ontspannen sfeer in de mooie yurt? Je bent van harte welkom! Natuurlijk mag je ook samen met je zus, moeder, dochter of vriendin komen. De avond is met minimum 4 / max. 8 deelneemsters, een fijn klein groepje dus.

De Spa & Yoga is op maandagavond 3 juni van 19.15u-22.15u. Opgeven kan t/m vrijdag 31 mei. Je investering is € 49,- incl. alle verwennerij. Je neemt je eigen badjas, badhanddoek en slippers mee.

Andere datums van de Spa & Yoga met nieuwe maan zijn dinsdagavond 2 juli en vrijdagavond 30 augustus (geef je je voor alle 3 de avonden op dan krijg je korting en betaal je totaal € 133,-)

Seizoens special: vrijdagavond 21 juni Midzomer viering – Yogales XL
Ieder seizoen bieden we een seizoensverdieping aan met een yogales XL met als thema het betreffende jaargetijde.  Op vrijdag 21 juni op Midzomeravond, luiden we de zomer in met de ‘yogales XL Zomer’ en we doen dan ook een speciale vuurceremonie, agni hotra, om de atmosfeer te zuiveren. De avond heeft een feestelijk tintje, want Midzomer is om te vieren.
Met de yogales XL besteden we aandacht aan yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie gericht op het element en de meridianen die bij het specifieke jaargetijde horen. In deze lessen is er ook ruimte voor extra’s, crossovers en verbindingen met andere discipines, bijv, oefeningen uit de yogamassage en informatie over voeding en kruiden.
Met Midzomer krijg je een zomerse kruidenthee en lekkers. De avond is van 19.30u tot 22.00u.  Kosten € 33,00. Wanneer je een yoga abonnement bij Lotusstudio hebt, krijg je € 6,00 korting.

Lilith weekend retreat – vrijdagavond 28 juni t/m zondag 30 juni – retreat voor vrouwen
Na het mooie Venus weekend retreat bieden Coco en ik in het voorjaar opnieuw een weekend retreat, ditmaal rondom Lilith! In dit inspirerende weekend ontmoet je je innerlijke Lilith en leer je de controversiële verhalen rondom Lilith kennen. Boeiende materie, want Lilith is een krachtige vrouw die binnen de godsdienst nog al eens verdonkeremaand, weggemoffeld of gedemoniseerd en verketterd wordt. Als eerste vrouw van Adam, weigerde ze een ondergeschikte positie, nam ruim baan en vluchtte weg…
In de astrologie is Lilith de zwarte maan, een punt in je horoscoop dat gaat over jouw grootste talent. Je gave heeft vaak te maken met transformatie, bijv. iets wat je moeilijk vindt, een bepaald thema in je leven, wat je om hebt kunnen zetten, waardoor het nu je grootste kracht is. Welke weg heb jij afgelegd? Wat is jouw unieke gave? Wat is jouw missie in dit leven? En bovenal waar word je heel erg blij van? Met het Lilith weekend retreat gaan we onze talenten, onze gaven onderzoeken. Interessant daarbij is ook het gezin van herkomst en wat jij daarin kwam brengen. In het leven gaat het om alignment; leven in lijn met je hoger zelf en met je levensdoel. Alignment wordt binnen de yoga vaak aangehaald en dan gaat het met name over de ruggengraat, waar de levensenergie, de vuurkracht, de ontwaakte kundalini doorstroomt, gesymboliseerd door een slang. Lilith gaat over de kundalini energie, over pure scheppingskracht en over kennis van goed en kwaad, de slang uit de boom van Adam en Eva. Vuur kan vernietigend zijn, maar ook transformeren, denk aan de vuurvogel, de feniks die uit de as herrijst. Voel de krachtige vrouwelijke scheppende energie in je, ‘awaken the snake’, voel je potentie en laat haar toe. Ontwaak en leef in alignment; deel jouw unieke gave in de wereld!
Coco en ik hadden zoveel pret bij de eerste brainstormsessie, want dit weekend wordt speels, blij, sensueel en uitdagend😉 Wat beweegt jou? In het weekend werken we met yoga, dans, meditaties, astrologie, healing, opstellingen en diverse andere creatieve en intuïtieve werkvormen. Er is een vreugdevuur en op zaterdag een wellness avond. Je wordt verwend met lekkernijen, heerlijke vegetarische lunches en een diner. Je krijgt de duiding van Lilith in je geboortehoroscoop én mooie en bijzondere goodies als aandenken. Kortom het wordt een rijk weekend!

Praktische informatie Lilith weekend retreat:
Vrijdagavond 28 juni van 20.00u (inloop va 19.45u.) tot 22.00u/ 22.30u
Zaterdag 29 juni van 10.30u tot 22.00u/ 22.30u
Zondag 30 juni van 10.30u tot 15.30u

Locatie: het retreat wordt georganiseerd in Lotusstudio (de studio, de yurt, de tuin en wellness faciliteiten). Slapen doe je heerlijk in je eigen bed of je boekt een fijne B&B.

Begeleiding: Coco Rookmaaker (levenscoach en astrologe) en Susanne Timmerman (yogadocente, healer)

Er is maximaal plaats voor 13 deelneemsters, dus wil je er graag bij zijn, boek dan snel om zeker te zijn van je plaats.  Je investering voor het Lilith weekend retreat bedragen € 313,00 voor het volledige programma, inclusief heerlijk vegetarisch eten.

Wat krijg je allemaal:
-deelname aan het superleuke transformerende programma met o.a. deelcirkels, yoga, meditaties, opstellingen, healing, rituelen en magische creaties
-een wellness avond
-een astrologische duiding van Lilith in je geboortehoroscoop
-cursusmaterialen en een mooi aandenken om mee naar huis te nemen 😊
-koffie/thee, fruit en versnaperingen
-2 luxe lunches en 1 diner
– en bovenal de liefdevolle begeleiding van Susanne en Coco

Workshops op maat
Op aanvraag kunnen yoga, meditatie of lichtwerk workshops op maat worden aangeboden op locatie of in Lotusstudio, bijvoorbeeld voor een vrienden- of vriendinnenclub, voor collega’s, voor een verjaardag etc. Aansluitend kan een vegetarische lunch of thee met lekkers verzorgd worden. In overleg maken we een speciaal arrangement toegesneden op de groep deelnemers.

Lotusstudio is een sfeervolle cursusruimte met eigen ingang, keuken en toilet. Deze ruimte kan tevens gehuurd worden voor een cursus of activiteit, zie verhuur.

Privéles yoga
Een privéles yoga behoort ook tot de mogelijkheden. Bij een privéles werken we aan een persoonlijk yoga programma dat past bij jouw doelen, bijv. i.v.m. (gezondheids)problemen. Er is ruimte om aan specifieke yoga oefeningen en aandachtsgebieden te werken die voor jou belangrijk zijn. Een privéles geeft verdieping in je yoga beoefening. Het tarief voor een privéles van 1 uur is € 70,00.

elf

Kinderyoga
Kinderen leren spelenderwijs wat yoga voor hen kan betekenen. Hou je van bewegen, ontdekken en plezier maken? Dan is kinderyoga iets voor jou! Kinderyoga is een plezierige manier van ontspannen. In een veilige sfeer kun je bewegen, spelen en stilte ervaren.
Er kan een cursus starten zodra er voldoende aanmeldingen zijn. De lesdag en lestijd worden in overleg bepaald. Het lesgeld bedraagt € 50,00 voor 6 lessen van 50 minuten. Leeftijd: 8 tot 12 jaar.

Tieneryoga
Yoga maakt je soepel en krachtig. Je werkt aan je conditie én je voelt je meer ontspannen! Bij voldoende animo start er weer een cursus tieneryoga. Wanneer je interesse in tieneryoga hebt, kun je je telefonisch (040-2522968) of per e-mail (info@lotusstudio.nl) opgeven. Leeftijd: vanaf 12 jaar (middelbare school).

Zie ook:

Yoga

Over de yoga

Lestijden

Lestijden

Deelname

Tarieven

Tarieven

Docent

Zwangerschapsyoga

Godinnenreis

Yoga producten

Yoga producten