Ander aanbod

schaalvollotussen 
Meditatie, yoga als innerlijke wetenschap
4 lesavonden tot de kerst
Tijdens deze lesavonden worden korte meditaties afgewisseld door yoga filosofie, lees levensfilosofie. Yoga is een weg van binnenuit, je gaat in jezelf op ontdekkingsreis. In de lessen krijg je handvaten om aan de slag te gaan met meditatie en innerlijk onderzoek, doordat we proeven aan verschillende meditatie technieken; je kan dan ervaren wat voor jou werkt. Daarnaast krijg je meer informatie over yoga, over Oosterse, Westerse en eigen wijsheden. De nadruk ligt op het beleven, dus theorie in praktijk. In India is wetenschap niet alleen het weten van buitenaf, boekenkennis, dubbel blind onderzoek etc.; het innerlijk weten wordt juist ook als wetenschap gezien. Met de lesavonden “yoga als innerlijke wetenschap” gaan we op een speelse manier op ontdekkingsreis, een mooie yoga verdieping voor jezelf.
Eens in de 4 lesweken is er les op woensdagavond van 20.20u tot 21.50u. Datums: 11 september, 9 oktober, 6 november en 4 december. De kosten voor deze lessen zijn € 75,-  (en als je een yoga abonnement bij Lotusstudio hebt € 69,- ).

Pranayama/ yoga nidra
4 lessen tot de kerst
Nidra betekent slaap; yoga nidra is dus yoga slaap. Middels een specifieke geleide meditatie daal je af in je onderbewustzijn. Je gaat niet echt slapen, het werkt wel diep ontspannend. Je hersenen gaan dezelfde soort hersengolven produceren als je ontspant en/of in diepe slaap bent.
Met een relatief korte yoga nidra tank je echt bij, een sessie kan evenveel voor je doen als paar uur slaap. Tevens is yoga nidra voor velen toegankelijker dan “gewoon” mediteren.
We starten de lessen met pranayama, speciale ademhalingsoefeningen gericht op de prana, levensenergie in het lichaam. Adem en bewustzijn zijn aan elkaar gekoppeld, dus met deze oefeningen kom je al in een andere state of mind, als voorbereiding op de yoga nidra reis. Op reis naar binnen,  in je lichaam, bewust-zijn op celniveau, het licht dat je bent in jezelf verankeren.
Eens in de 4 weken les op donderdagavond van 21.00u-22.00u. Lesdatums donderdag 26 september, 24 oktober, 21 november en 19 december.De kosten voor deze lessen zijn € 48,-  (en als je een yoga abonnement bij Lotusstudio hebt € 44,- ).

Wanneer je zowel de pranayama/ yoga nidra lessen op donderdagavond als de lessen “meditatie, yoga als innerlijke wetenschap” op woensdagavond wilt volgen, krijg je € 5,- korting; de 2 cursussen samen kosten dan € 118,- (of indien je een yoga abonnement hebt € 108,-). Totaal 8 lessen tot de kerstvakantie, iedere 2 weken een les.

Seizoens specials– Yogales XL
Ieder seizoen bieden we een seizoensverdieping aan met een yogales XL met als thema het betreffende jaargetijde.
Met de yogales XL besteden we aandacht aan yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie gericht op het element en de meridianen die bij het specifieke jaargetijde horen. In deze lessen is er ook ruimte voor extra’s, crossovers en verbindingen met andere discipines, bijv. oefeningen uit de yogamassage en informatie over voeding en kruiden. Aansluitend aan de les krijg je een bij het seizoen passende kruidenthee en wat lekkers.

Op zaterdag 21 december van 10.00u-12,30u is de Winter les XL
Op zaterdag 21 maart van 10.00u-12.30u is de Lente les XL
Op zondag avond 21 juni van 19.30u-22.00u is de Zomer les XL/ midzomer viering.

Een yogales XL kost € 33,- per keer. Met een yoga abonnement is je bijdrage € 29,- per XL les.

Spa en nieuwe maan
Vrijdagavond 27 september, 29 november, 24 januari en 27 maart 
Een speciale wellness avond voor vrouwen bij nieuwe maan. De nieuwe maan is een goed moment voor reiniging en staat voor een nieuw begin. Het is fijn om dan te bezinnen waar je (meer) ruimte voor wilt maken in je leven, waar je je aandacht op wilt richten de komende maan(d). Tijdens de Spa avond kom je helemaal aan jezelf toe, terwijl je geniet van de wellness faciliteiten wordt je innerlijk en uiterlijk helder.
Ervaar de warmte in de sauna van cederhout, dompel je onder in het warme water van de houtgestookte hottub, neem een verfrissende douche in de wellness tuin of een warme douche in de studio, verwen je voeten in een voetenbadje met rozenblaadjes, lounge onder de veranda en laaf je aan de sfeer van 1001 nacht in de yurt.
De yurt, een Mongoolse nomadentent, waar het heerlijk warm is door de kachel, is met zijn ronde vrouwelijke vorm heel geborgen. De tijd lijkt er niet te bestaan, een zacht welkom. Welcome to the womb, met de Spa avond bij nieuwe maan voel je je herboren.
Je wordt heerlijk verwend met zorg en aandacht. Voor (kruiden)water, thee, fruit en lichte versnaperingen wordt gezorgd. De avond wordt omlijst door leuke extra’s, zoals een korte meditatie, een detox oefening, een voetmassage of maskertje. Iedere keer andere kleine verrassingen. Je kan helemaal landen bij jezelf en je intenties voeden. De reinigende werking van de sauna en spa zorgt ervoor dat afvalstoffen en mentale ballast verdwijnen, waardoor er ruimte ontstaat, levensenergie en nieuwe inspiratie kan stromen.
Je bent er helemaal voor jezelf en tegelijkertijd geeft het samenzijn met andere vrouwen een sfeer waarin je je diep kunt ontspannen, kunt verzachten, want je hoeft alleen maar te zijn. Ervaar het thuiskomen, het zakken in jezelf, ervaar sisterhood. Bijkomstig effect van het samenkomen van vrouwen in een geborgen setting is dat je oxytocine levels omhoog gaan en oxytocine is het feel-good hormoon 😊
Wil je deelnemen aan deze verwen avond en genieten van alle wellness faciliteiten in de tuin van Lotusstudio en de ontspannen sfeer in de mooie yurt? Je bent van harte welkom! Natuurlijk mag je ook samen met je zus, moeder, dochter of vriendin komen. De avond is met minimum 4 / max. 8 deelneemsters, een fijn klein groepje dus.

De Spa & Yoga is op vrijdagavond van 19.15u-22.15u. Er zijn 4 avonden ingepland, namelijk vrijdag 27 september 2019, 29 november 2019, 24 januari 2020 en 27 maart 2020.  Je investering is € 49,- voor een Spa en nieuwe maan avond, incl. alle verwennerij. Je neemt je eigen badjas, badhanddoek en slippers mee.

Als je je inschrijft voor meer Spa avonden, krijg je korting. Boek je 2 avonden, dan betaal je € 93,- , voor 3 avonden € 138,- en voor alle 4 de avonden zijn de kosten € 179,-

Lilith weekend retreat – vrijdagavond 13 december t/m zondag 15 december – retreat voor vrouwen
Na het mooie Venus weekend retreat organiseren Coco en ik opnieuw een weekend retreat, ditmaal rondom Lilith! We hadden zoveel pret bij de eerste brainstormsessie; dit weekend wordt speels, blij, sensueel en uitdagend😉 Wat beweegt jou?
In dit inspirerende weekend ontmoet je je innerlijke Lilith. Over Lilith is van alles te vinden, letterlijk en figuurlijk….in oude vertellingen komt ze er niet best vanaf…maar wie is ze nu werkelijk? Coco en ik gingen op ontdekkingsreis en we doken diep onder de oppervlakte; voorbij de verhalen die veelal afgeschilderd zijn op een patriarchale achtergrond.  Reis met ons mee tijdens het Lilith weekend retreat en leer haar kennen, de onzijdige waarheid in jezelf, het scheppende principe.
In de astrologie is Lilith de zwarte Maan, een punt in je horoscoop dat gaat over jouw grootste talent. Je gave heeft vaak te maken met transformatie, bijv. iets wat je moeilijk vindt, een bepaald thema in je leven, wat je om hebt kunnen zetten, waardoor het nu je grootste kracht is. Welke weg heb jij afgelegd? Wat is jouw unieke gave? Wat is jouw missie in dit leven? En bovenal waar word je heel erg blij van? Met het Lilith weekend retreat gaan we onze talenten, onze gaven onderzoeken. Interessant daarbij is ook het gezin van herkomst en wat jij daarin kwam brengen.
In het leven gaat het om alignment; leven in lijn met je hoger zelf en met je levensdoel. Alignment wordt binnen de yoga vaak aangehaald en dan gaat het met name over de ruggengraat, waar de levensenergie, de vuurkracht, de ontwaakte kundalini doorstroomt, gesymboliseerd door een slang. Lilith gaat over de kundalini energie, over pure scheppingskracht en over kennis van goed en kwaad, de slang uit de boom van Adam en Eva. Vuur kan vernietigend zijn, maar ook transformeren, denk aan de vuurvogel, de feniks die uit de as herrijst. Voel de krachtige scheppende energie in je, ‘awaken the snake’, voel je potentie en laat haar toe. Ontwaak en leef in alignment; deel jouw unieke gave in de wereld!

In het weekend werken we met yoga, dans, meditaties, astrologie, healing, opstellingen en diverse andere creatieve en intuïtieve werkvormen. Er is een vreugdevuur en op zaterdag een wellness avond. Je wordt verwend met lekkernijen, heerlijke vegetarische lunches en een diner. Je krijgt de duiding van Lilith in je geboortehoroscoop én mooie en bijzondere goodies als aandenken. Kortom een heerlijk weekend vol overvloed!

Praktische informatie Lilith weekend retreat:
Vrijdagavond 13 december van 20.00u (inloop va 19.45u.) tot 22.00u/ 22.30u
Zaterdag 14 december van 10.30u tot 22.00u/ 22.30u
Zondag 15 december van 10.30u tot 15.30u

Locatie: het retreat wordt georganiseerd in Lotusstudio (de studio, de yurt, de tuin en wellness faciliteiten). Slapen doe je heerlijk in je eigen bed of je boekt een fijne B&B.

Begeleiding: Coco Rookmaaker (levenscoach en astrologe) en Susanne Timmerman (yogadocente, healer)

Er is maximaal plaats voor 13 deelneemsters, dus wil je er graag bij zijn, boek dan snel om zeker te zijn van je plaats.  Je investering voor het Lilith weekend retreat is € 313,00 voor het volledige programma, inclusief heerlijk vegetarisch eten.

Wat krijg je allemaal:
-deelname aan het superleuke transformerende programma met o.a. deelcirkels, yoga, meditaties, opstellingen, healing, rituelen en magische creaties
-een wellness avond
-een astrologische duiding van Lilith in je geboortehoroscoop
-cursusmaterialen en een mooi aandenken om mee naar huis te nemen 😊
-koffie/thee, fruit en versnaperingen
-2 luxe lunches en 1 diner
– en bovenal de liefdevolle begeleiding van Susanne en Coco

Lilith Light 2 november
Twijfel je nog of het Lilith weekend retreat iets voor je is? Of kan je helaas het weekend niet? Op zaterdag 2 november organiseren Coco en ik Lilith Light: een mooie middag en avond waarin het thema geopend wordt in jezelf. Deze extra dag is heel goed los te volgen ter kennismaking en samen met het weekend retreat vult het elkaar heel mooi aan.
Met Lilith Light gaan we de natuur in en verbinden we ons met de natuur in onszelf, we werken met deelcirkels, creativiteit, dans, astrologie en mooie opdrachten. Bij het Lilith Light retreat krijg je een persoonlijke mini duiding van de zwarte Maan/ Lilith in je geboorte horoscoop.
Lilith Light is net als het Lilith weekend retreat alleen voor vrouwen en wordt georganiseerd in Lotusstudio; de studio en de yurt. We starten zaterdagmiddag om 14.45u (vanaf 14.30u inloop) en de retreat dag duurt tot ca. 21.30u. De avondmaaltijd is een potluck; ieder neemt een lekker vegetarisch gerechtje mee om te delen, zo genieten we in overvloed van een feestmaal. Wij zorgen voor soep en brood bij de avondmaaltijd en gedurende de dag voor koffie/thee en lekkers.

Kosten deelname Lilith Light: € 89,-  En als je naar Lilith Light en het Lilith weekend retreat gaat, krijg je € 33,- korting op het weekend retreat.

Workshops op maat
Op aanvraag kunnen yoga, meditatie of lichtwerk workshops op maat worden aangeboden op locatie of in Lotusstudio, bijvoorbeeld voor een vrienden- of vriendinnenclub, voor collega’s, voor een verjaardag etc. Aansluitend kan een vegetarische lunch of thee met lekkers verzorgd worden. In overleg maken we een speciaal arrangement toegesneden op de groep deelnemers.

Lotusstudio is een sfeervolle cursusruimte met eigen ingang, keuken en toilet. Deze ruimte kan tevens gehuurd worden voor een cursus of activiteit, zie verhuur.

Privéles yoga
Een privéles yoga behoort ook tot de mogelijkheden. Bij een privéles werken we aan een persoonlijk yoga programma dat past bij jouw doelen, bijv. i.v.m. (gezondheids)problemen. Er is ruimte om aan specifieke yoga oefeningen en aandachtsgebieden te werken die voor jou belangrijk zijn. Een privéles geeft verdieping in je yoga beoefening. Het tarief voor een privéles van 1 uur is € 70,00.

elf

Kinderyoga
Kinderen leren spelenderwijs wat yoga voor hen kan betekenen. Hou je van bewegen, ontdekken en plezier maken? Dan is kinderyoga iets voor jou! Kinderyoga is een plezierige manier van ontspannen. In een veilige sfeer kun je bewegen, spelen en stilte ervaren.
Er kan een cursus starten zodra er voldoende aanmeldingen zijn. De lesdag en lestijd worden in overleg bepaald. Het lesgeld bedraagt € 55,00 voor 6 lessen van 50 minuten. Leeftijd: 8 tot 12 jaar.

Tieneryoga
Yoga maakt je soepel en krachtig. Je werkt aan je conditie én je voelt je meer ontspannen! Bij voldoende animo start er weer een cursus tieneryoga. Wanneer je interesse in tieneryoga hebt, kun je je telefonisch (040-2522968) of per e-mail (info@lotusstudio.nl) opgeven. Leeftijd: vanaf 12 jaar (middelbare school).

Zie ook:

Yoga

Over de yoga

Lestijden

Lestijden

Deelname

Tarieven

Tarieven

Docent

Zwangerschapsyoga

Godinnenreis

Yoga producten

Yoga producten